گزاره‌های فنی در استارتاپ - بخش سوم - استخدام برنامه نویس

چه نیروهای فنی و چند برنامه نویس باید استخدام شوند؟

اگر استارتاپی هم بنیان‌گذار فنی مناسب را داشته باشد شاید تا مدتی نیاز به استخدام نیروی فنی دیگری نباشد. برای تصمیم گیری درباره استخدام نیروی فنی لازم است با تخصص های مورد نیاز آشنا شد.

برای طراحی سامانه های نرم افزاری توسط تیم های کوچک و چابک، حداقل به تخصص های زیر نیاز است:

برنامه نویس سمت سرور(Backend developer): طراحی بانک اطلاعاتی، برنامه نویسی وب، مدیریت سرور

برنامه نویس سمت کاربر (Frontend developer): طراحی وب، طراح و برنامه نویسی UI/UX

برنامه نویس موبایل

بسته به منابع انسانی در دسترس و منابع مالی که در اختیار است، همچنین اولویت های فنی استارتاپ، می توان تصمیم گرفت که همه این وظایف را بر عهده یک نفر مثلا هم بنیان‌گذار فنی قرارداد یا نیروی فنی متخصص در هر یک از این تخصص‌ها را به صورت مجزا استخدام کرد و در واقع یک تیم فنی تشکیل داد. مدیریت این تیم فنی مهمترین مسئولیت هم بنیان‌گذار فنی استارتاپ خواهد بود. معمولا درباره برنامه نویسان وب که هر دو تخصص سمت سرور و سمت کاربر را دارند از اصطلاح Full stack developer استفاده می شود. این افراد در صورت داشتن سایر شرایط ممکن است گزینه خوبی برای هم بنیان‌گذار فنی هم باشند.

لازم است در نظر داشت، با توجه به ماهیت استارتاپ و به مرور زمان، معمولا حجم کارهای فنی افزایش می یابد و نیرو های بیشتر و تخصص های دیگری نیز به تیم اضافه خواهند شد.

مهندس نرم افزار

کارشناس امنیت اطلاعات

کارشناس تست / کنترل کیفیت

کارشناس شبکه و مجازی سازی / ادمین سرور ها

تحلیلگر سیستم / کارشناس مستند سازی

کارشناس طراحی، گرافیک و چند رسانه ای

و این داستان ادامه دارد. یعنی با رشد استارتاپ هریک از موارد مذکور ممکن است به متخصصان بیشتر و مجرب‌تری نیاز داشته باشد. یا هر یک از این وظایف بر عهده تیمی از آن حوزه قرار گیرد. حتی ممکن است برخی موارد به افراد یا شرکت‌هایی برون سپاری شود.

افزایش بیش از نیاز تعداد افراد یک تیم علاوه بر این که هزینه نیروی انسانی را افزایش می دهد، می‌تواند برخی اثرات زیان بار دیگری نیز داشته باشد، از جمله سربار زمانی ناشی از افزایش ارتباطات میان‌فردی موجب کاهش چابکی و بهره‌وری خواهد شد.